André van Duin leefde vijf maanden met een groot geheim: darmkanker succesvol verwijderd

André van Duin darmkanker verwijderd in AVL
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Bij André van Duin is een tumor in zijn darmen succesvol verwijderd. De komiek leefde vijf maanden naar de operatie toe maar sprak er alleen over met intimi. Na de chemokuren werd de operatie uitgevoerd in het Anthonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL) in Amsterdam.

Tegen het eind van de zomer in 2020 werd de kanker ontdekt door 73-jarige Van Duin. De huisarts stuurde de presentator van Heel Holland bakt door naar het AVL. De artsen constateerden dat er sprake was van een darmtumor, maar dat die goed was te opereren en dat ook de chemo zonder al te veel bijwerkingen draaglijk was.

Volgens Van Duin slonk de tumor door de vier chemobehandelingen en kon hij na de feestdagen voor de operatie naar het Anthonie van Leeuwen.

Alarmbellen

Bij Van Duin gingen uiteraard alle alarmbellen af toen hij hoorde dat hij kanker had, zegt hij tegen Evert Santegoeds in een interview in De Telegraaf. Afgelopen jaar verloor hij zijn vriend Martin aan kanker. De twee waren altijd onafscheidelijk, maar Van Duin pakte in de loop van het jaar de draad weer op.

Behalve dat hij de programma’s van MAX weer ging presenteren, was zijn optreden in een van de laatste afleveringen van De Wereld Draait Door onvergetelijk. Speciaal voor Matthijs van Nieuwkerk zong hij daar van Charles Aznavour la Bohême.

Tijdens de chemo-behandelingen bleef André gewoon werken aan de nieuwe serie van het bakprogramma van Omroep MAX. Voor de buitenwereld hield hij zijn gezondheidsprobleem stil. Jannie van der Heijden, een van de juryleden, was wel op de hoogte van het feit dat Van Duin een behandeling onderging.

Chemobehandelingen

Van Duin wilde niet worden gezien als een ‘zielige oude komiek’. ‘Dus dat hou ik dan liever geheim’, zegt hij in het interview over de darmkanker.

Na de jaarwisseling vond de operatie plaats. Precies een jaar na het overlijden van zijn vriend komt de verwijdering van de tumor bij Van Duin vandaag in het nieuws. Van Duin heeft er zelf voor gekozen om het naar buiten te brengen.

Operatie

De komende twee maanden moet André het nog rustig aan doen, meldt hij. Maar er zijn plannen genoeg, want het vaarprogramma dat een enorm succes is gaat gewoon door. Er worden maar liefst acht afleveringen gemaakt!

Tags

ANDRÉ VAN DUINDARMKANKERTELEGRAAFTUMOR

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck