André van Duin neemt het op voor Maroeska

Door: DitjesenDatjes
01-02-2019

Al weken lang wordt er negatief gereageerd op Maroeska uit Heel Holland Bakt. Veel kijkers gunnen haar de overwinning niet. Of ze vinden dat ze te professioneel en te goed is, maar als ze een baksels verprutst, vinden ze het oneerlijk dat ze niet naar huis is gestuurd. Presentator André van Duin reageert eindelijk op de commotie.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ervaring

,,Ik vind het jammer en ik denk ook dat het een beetje voorbarig is. Er is namelijk eigenlijk niet zoveel aan de hand. Ze heeft gewoon heel veel ervaring”, zegt André tegen weekblad Weekend. ,,Ik bedoel: Maroeska is 60, dus ze loopt een jaar of dertig voor op de andere, veel jongeren bakkers. Dan weet je ook meer.”

Hoewel de presentator het dus niet terecht vindt dat er zoveel kritiek is op Maroeska, ziet hij wel de positieve kanten ervan in. ,,Natuurlijk vind ik het zielig voor haar. Maar andere kant: het is wel spraakmakend daardoor.” De opnames zijn al lang geweest en André heeft Maroeska dan ook niet meer gesproken sinds de uitzendingen en dus de kritiek zijn begonnen. ,,Ik zie haar volgende week weer, bij de finale.”

Omroep

Omroep Max heeft al eerder gereageerd op de ophef. Zij schreven dat kandidaten geen bakkersopleiding genoten mogen hebben. Maroeska heeft dat niet, en dus mag ze meedoen met het programma. ,,Ze heeft leren bakken door het gewoon heel vaak te doen, net als andere thuisbakkers. Maroeska is ontwerpster van beroep en heeft daar ook een opleiding voor gevolgd.”

Meer DenD