André van Duin over kerst zonder echtgenoot: ‘Geen leuke tijd meer’

Andrévan Duin over kerst zonder echtgenoot
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Tijdens de feestdagen mist André van Duin Martin nog meer dan normaal. Toen Martin nog leefde was het altijd een groot spektakel op kerstavond, iets wat nu nooit meer zal gebeuren. ,,Ik vind het geen prettige tijd meer.”

André van Duin hield van de feestdagen en pakte dan ook altijd groots uit. Maar nadat zijn grote liefde Martin begin 2020 na een kort sterfbed overleed aan de gevolgen van botkanker, viert hij het niet meer.

‘Toen ging het mis met Martin’

,,Het was bij ons altijd groot feest, met veel mensen, gezelligheid met vrienden en spelletjes spelen zoals bingo en sjoelkampioenschappen. Dat was altijd heel leuk, maar dat doe ik nu dus niet meer”, vertelt André in weekblad Weekend. ,,Toen ging het mis met Martin, juist met die feestdagen. Dus dat vind ik echt geen fijne tijd meer.”

Hoewel de feestdagen normaalgesproken een fijne tijd hoort te zijn, is het voor André meer een tijd van overleven. ,,Je kunt er ook verder niks aan doen om het wél draaglijk te maken. Je kunt je natuurlijk ook in gezelschap heel ongelukkig voelen. Dus ik kan niet zeggen dan ga ik gezellig daar zitten, dan heb ik het leuk. Misschien dan juist niet.”

Getrouwd met de feestdagen

En om die feestjes alleen te organiseren, ziet André helemaal niet zitten. ,,Het was echt Martin zijn dingetje, met het huis versieren, hij verzorgde ook alles. Ik was aanwezig, maar hij regelde het allemaal, dus dat ga ik nu niet zelf doen”, vertelt hij.

Toch houdt hij wel hele mooie herinneringen over aan de feestdagen hoe hij die vroeger met Martin vierde. Zijn mooiste herinnering aan de feestdagen is uiteraard ook met zijn grote liefde, met wie hij zeventien jaar samen is geweest. ,,Martin en ik zijn getrouwd met de feestdagen. Kerstavond was onze trouwdag.”

Tags

André van DuinFeestdagenKerst

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie