André van Duin wil nieuwe Animal Crackers gaan maken

Door: DitjesDatjes
25-07-2021

André van Duin denkt erover nieuwe afleveringen van de komische serie Animal Crackers te maken. Dat vertelde de 74-jarige komiek zondag in gesprek op NPO Radio 1.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de reeks, die tussen 1988 en 2018 te zien was, voorzag Van Duin dierenfilmpjes van stemmetjes. Het waren afleveringen die hooguit een paar minuten duurden. De laatste nieuwe episodes waren in 2018 te zien, als slot van het programma Tijd voor MAX.

“Vroeger draaiden we die filmpjes zelf in de dierentuin”, vertelt Van Duin. “Maar dat mag niet meer: dierentuinen willen niet dat de dieren voor gek worden gezet. En ja, dat doe je natuurlijk wel een beetje door ze van een stemmetje te voorzien.” De komiek onderzoekt nu of hij gebruik kan maken van archiefbeelden van bijvoorbeeld BBC of YouTube-filmpjes. “Maar op al dat materiaal zitten rechten en het is de vraag of dat betaalbaar is. Het was vroeger echt gemakkelijker om dit soort filmpjes te maken.”

Dik Voormekaarshow

Ook het plan om een nieuwe reeks afleveringen van de iconische Dik Voormekaarshow te maken, samen met zijn artistieke partner Ferry de Groot, is voorlopig even afgeblazen. “We hebben van de oude shows een podcast gemaakt, die zijn al meer dan 2 miljoen keer beluisterd”, vertelde Van Duin aan presentator Özcan Akyol.

Toch twijfelt Van Duin of de chaotische parodie op een radioshow nog zou werken. “Het was een tijdsbeeld, er waren toen drie radiozenders. Nu zijn er zoveel radiostations waar ze allemaal van dit soort grappen maken. Misschien is Dik Voormekaar wat achterhaald.”

Het is ook nog onzeker of de komiek terugkeert in het derde deel van Hendrik Groen, dat nu wordt voorbereid door Omroep Max. “Evert, die ik speelde, is er natuurlijk niet meer. Maar het plan is nu dat Hendrik Groen dementeert en mij dus toch in zijn dromen weer ziet langskomen. Misschien dat ik het doe, als het niet teveel dagen draaien is.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD