André wil af van ‘levenslied’ imago: ‘Dezelfde muziek maken als Antoon’

André wil af van imago
Door: Charlotte Wijnen
24-11-2022

Het leek eindelijk weer de goede kant op te gaan met André. Hij heeft onlangs aangekondigd dat hij volgend jaar weer te zien zal zijn in Holland zingt Hazes en hij is druk bezig met zijn comeback. Maar zijn vaste team van hitmakers maakt zich grote zorgen: de mannen hebben vernomen dat de zanger het over een andere boeg wil gooien. ,,Hij wil modernere muziek gaan maken, zoals die van Antoon. Maar die muziek is er al…”

Het vaste team van André lijkt opnieuw aan de kant te zijn gezet. In gesprek met weekblad Privé laten de mannen weten teleurgesteld in de zanger te zijn. Waarom? André ziet de mannen, die ervoor hebben gezorgd dat hij een ster in Nederland én in België werd, plotseling niet meer staan.

‘Zo ga je niet met vrienden om’

,,We waren gabbers, zo ga je niet met vrienden om”, zegt hitschrijver Bram Koning in Privé. ,,Je mag best weten dat we alles voor hem hebben gedaan. Het is zijn goed recht om met iemand anders in zee te gaan, maar als je zo veel jaar met elkaar omgaat, praat je gewoon over dingen, met z’n vieren. Niet via anderen.”

Verkeerde beslissingen

Bram wacht al een tijdje op een telefoontje van de zanger, maar die blijft uit. ,,Ik weet niet wat daar momenteel speelt, maar ik ben bang dat er verkeerde beslissingen worden genomen. Wat hij precies van plan is, weet ik niet, maar ik heb vernomen dat hij modernere muziek wil gaan maken en ons daar niet meer bij nodig heeft”, aldus Bram. De zorgen om André zijn groot. ,,Fysiek is hij helemaal opgeknapt, maar in zijn hoofd stormt het volgens mij nog. Ik ben bang voor zijn toekomst.”

Dezelfde muziek als Antoon

André zou de kant op willen van artiesten als Antoon en Kris Kross Amsterdam. Volgens Bram absoluut geen verstandige keuze. ,,Want die muziek is er namelijk al. Daar zit volgens mij niemand op te wachten, want Hazes is Hazes, dat zijn hits als ‘Wie kan mij vertellen’ en ‘Leef’. Bij een andere sound dan die hem in zeven jaar tijd groot heeft gemaakt, haken de fans af”, meent hij. ,,Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen. Als hij weer gaat samenwerken met van die jonge gasten, houd ik mijn hart vast. Wat ik begrepen heb, zijn er al andere tekstschrijvers bezig.”

Meer DenD