Angela de Jong brandt comeback Rolf Wouters af: ‘Wat een teleurstelling ‘

Rolf Wouters
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Angela de Jong heeft er geen goed woord voor over: de terugkeer op televisie na vijftien jaar van Rolf Wouters. In haar tv-column brandt ze het voormalige supertalent volledig af: ,,Het viel me enorm tegen”.

‘Langzaam en saai’

Jarenlang was Rolf Wouters een grote ster op televisie, totdat hij op mysterieuze wijze van de buis verdween en verder ging als boer in Portugal.

LEES OOK:

Rolf Wouters ziet terugkeer op tv niet als comeback

Na vijftien jaar keerde de ‘verloren zoon’ terug met een programma en optreden waarop Angela stomverbaasd terugblikt: ,,Het was langzaam, het was heel erg saai. Vooral hetgeen waar Rolf altijd heel goed in was kwam totaal niet uit de verf. ”

Tijdsverspilling

Angela heeft met gekromde tenen naar het programma Split Screen gekeken. Op AD.nl schrijft zij gefrustreerd: ,, Ik heb het geprobeerd. Te zien wat het format in de ogen van de grote Rolf Wouters zo bijzonder maakt. Maar ik zag het niet. Het was sfeerloos en tergend traag. De spelregels waren rommelig en enige spanning ontbrak geheel. De finale was ineens afgelopen. Ik vermoed dat ik net zo teleurgesteld naar de tv zat te kijken als de twee kandidaten naar hun lege handen, waar een ton doorheen was geglipt.”

Verdwijning én terugkeer blijft een raadsel voor Angela

In haar tv-column legt Angela uit waarom zij zo uitkeek naar de terugkeer van Wouters: ,, Zijn verschijning en vooral zijn abrupte afscheid uit de tv-wereld. In 2005 vertrok hij en niemand wist eigenlijk waarheen. Een omroepblad zette zelfs een heuse speurtocht op touw, met wekelijkse afleveringen, rond de vraag: waar is Rolf Wouters gebleven? Bleek hij boer te zijn in Portugal. Daarmee was de mythe compleet.” Zijn abrupte en mysterieuze afscheid gaf haar genoeg motivatie om naar zijn terugkeer te kijken. Maar dat roept alleen maar meer vraagtekens op bij Angela: waarom zou een tv-legende zoals Rolf Wouters akkoord gaan met zo’n programma? ,,Waarom heb je ja gezegd hiertegen? Was het geld op als boer in Portugal?”

Tags

ANGELA DE JONG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie