Angela de Jong eens met kritiek kijkers: ‘Gordon verpest K2 zoekt K3’

Gordon verpest talentenshow
Door: Charlotte Wijnen
28-09-2021

Gordon heeft zich in de eerste aflevering van programma K2 zoekt K3 niet populair gemaakt. Op Twitter regende het kritiek van kijkers en Angela de Jong is het daar helemaal mee eens. ,,Gordon doet er echt alles aan om K2 zoekt K3 te laten floppen.”

Als een olifant tekeer

Angela de Jong is van mening dat jurylid Gordon, die ze ‘kampioen platheid’ noemt, absoluut niet past bij een programma dat bedoeld is voor het hele gezin. ,,Het was een ongeluk dat je van kilometers afstand zag aankomen”, schrijft Angela in het AD.

Als moeder die fijne herinneringen heeft aan K3, twijfelde ze even of ze het ‘zichzelf wel aan wilde doen om te gaan kijken’. ,,Maar de ramptoerist in mij won het glansrijk. Eigen schuld. Twee uur en een kwartier moest ik aanzien hoe Gordon als een olifant tekeerging.”

De manier waarop het jurylid de kandidaten afkraakte, ging veel te ver. Volgens haar zat Gordon ook alleen maar in de jury voor hemzelf. ,,Zodra Gordon vond dat hij even niet genoeg in de belangstelling stond, en dat was zo’n beetje om de minuut, plakte hij zich tegen het glas van zijn juryhokje om zich ervan te verzekeren dat niet de kandidaten maar híj in beeld was.”

Respectloos

Gordon kreeg van de kijkers al een boel kritiek over zich heen. In België verscheen het programma een paar weken geleden op de televisie en toen lieten kijkers al weten geschokt te zijn van zijn grove uitspraken.

Afgelopen vrijdag was de eerste aflevering op de Nederlandse televisie te zien, en ook in Nederland kon Gordon op weinig steun rekenen van de kijkers. Zo twitterde een Nederlandse kijker zich te schamen voor het gedrag van Gordon: ,,Voor de Vlamingen… Niet iedereen in Nederland is zo respectloos hoor.”

Meer DenD