Angela de Jong: ‘Humberto en Op1 straks ook de klos’

Humberto Tan
Door: Charlotte Wijnen
12-07-2021

RTL Boulevard stond het hele weekend op zwart vanwege ernstige dreiging om met een raketwerper op de studio te schieten. Iets om serieus te nemen, vindt Angela de Jong. Maar wat gebeurt er met Humberto en Op1?

Op zwart

Na de aanslag op Peter R. de Vries kreeg RTL Boulevard afgelopen weekend te maken met een ernstige dreiging om met een raketwerper op de studio te schieten. Hierop besloot het programma het hele weekend op zwart te gaan. Velen begrepen dit niet. ,,Niet zwichten voor terreur”, klonk het van alle kanten.

LEES OOK:

Niet wijken voor terreur! ‘Had de ME erop afgestuurd’

Angela de Jong denkt daar iets genuanceerder over. ,,Je moet als journalist niet schijterig zijn aangelegd, zeker niet, maar geen enkel verhaal, geen enkele primeur, geen enkele mening is een mensenleven waard”, schrijft ze in het AD.

‘Dreiging serieus nemen is niet laf’

,,Dreiging serieus nemen en daarnaar handelen, zoals RTL deed, is geen kwestie van lafheid. Het is pure noodzaak anno 2021.” Toch vraagt ze zich wel af wat er met de rest van de programma’s gaat gebeuren.

Het verband dat met de bende van Taghi gelegd werd in RTL Boulevard, gebeurde ook in andere programma’s als Humberto en Op1. ,,Simpelweg omdat het zo voor de hand ligt. Gaan die komende dagen ook op zwart? Dan blijft er weinig over op tv.”

Onverteerbaar

Peter R. de Vries heeft vaak gezegd dat wie bang is van weerstand uit criminele hoek, maar bij de Libelle moest gaan werken. ,,Dat ‘zijn’ Boulevard nu eieren voor zijn geld kiest zal hij onverteerbaar vinden. Dat is het ook. Maar zijn eigen situatie bewijst dat het niet anders kan”, aldus Angela.

Meer DenD