Angela de Jong kraakt Marcel van Roosmalen

De Vooravond
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Televisierecensent Angela de Jong kraakt Marcel van Roosmalen. In haar jongste column noemt ze Van Roosmalen een Pratende Pannekoekenplant.

De Jong slaat aan op einde van de het debuut van het programma De Vooravond met Renze Klamer en Fidan Ekiz. Aan het slot van het programma komt een plant in beeld met daarin de mond van Marcel van Roosmalen gemonteerd.

LEES OOK:

Angela de Jong brandt comeback Rolf Wouters af: ‘Wat een teleurstelling ‘

De NRC-columnist krijgt daarbij de gelegenheid om het nieuwe programma alvast af te kraken, en zo recencenten als Angela, die hij bij naam noemt, de wind uit de zeilen te nemen.

Nul keer gelachen

,,Nul keer gelachten. Niet een keer geraakt. Ik haat vergelijkingen maar DWDD was beter dan dit. Een beetje veel zelfs. Het maakt niet meer uit wat Angela de Jong morgen schrijft. Ze heeft sowieso gelijkt.” oreert de Pannekoekenplant Van Roosmalen. Om vervolgens af te sluiten. ,,Het was weer k*t . Zelfs M. was beter”

De Jong die het programma zeer wist te waarderen, totdat Van Roosmalen in beeld kwam. ,,Ik wilde de tv tevreden uitzetten, toen er een pratende pannenkoekplant in beeld kwam. Columnist Marcel van Roosmalen kraakte de show vast, om eventuele critici (lees: Angela de Jong) op voorhand de wind uit de zeilen te nemen. Een beetje goedkoop trucje en bovendien totaal onnodig.”

Lyrisch

De Jong is verder namelijk lyrisch over de eerste uitzending die ze een ‘prima debuut’ noemt. Vooral het feit dat beide presentatoren zonder autocue werken noemt ze een verademing. ,,Elke nieuwbakken talkshowpresentator zit tegenwoordig maar aan die autocue vastgeklonken, terwijl minstens de helft het talent ontbeert om de tekst op natuurlijke wijze uit zijn mond te laten komen en daardoor tijdens het lezen steeds wanhopiger gaat kijken,” prijst zij het presentatieduo.

Wel stelt de Jong dat niet ieder item even leuk was. ,,Maar de mix klopte.”


Tags

ANGELA DE JONGDE VOORAVONDFIDAN EKIZMARCEL VAN ROOSMALENRENZE KLAMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck