Angela de Jong over serie Patty Brard: ‘Met open mond gekeken’

Angela is onder de indruk van de serie Patty
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Angela de Jong heeft naar eigen zeggen met open mond naar de serie van Patty Brard gekeken. ,,Ze heeft exact de serie gekregen die ze verdient”, schrijft ze in haar AD-column.

Angela de Jong is momenteel op vakantie in Oostenrijk, maar dat weerhoudt haar er niet van om de serie van Patty Brard te kijken. In haar AD-column schrijft ze dat ze alle afleveringen heeft gekeken en behoorlijk moest ‘grinniken’ om de reacties op de serie. ,,Alle berichten waarin de serie zuinigjes werd besproken of zelfs ronduit werd afgekraakt. Ik weet zeker dat Patty zat te juichen toen een collega van de Volkskrant nuffig neerpende dat ze Patty Brard niet kende en het beruchte duikplankfragment evenmin.”

‘Dol op Patty Brard’

En waar Angela normaal gesproken bikkelhard is over wat ze op televisie heeft gezien, wil ze Patty juist een compliment geven. ,,Ik ben dol op het fenomeen Patty Brard”, schrijft Angela. ,,Juist vanwege die grote bek, het circus rondom haar en haar ongeëvenaarde veerkracht. Zo dol dat ik de vijf afleveringen van Patty er als een wanhopige junk in een middag doorheen heb gejaagd, zoals zij dat deed met de tonnen op haar bankrekening, flessen champagne, bergen coke en echtgenoten.”

Showbizz

Volgens Angela is er geen ‘betere en eerlijke schets van de vaderlandse showbizz’. ,,Foute managers, opportunistische tv-bazen, jaloerse familieleden, stelende en overspelige partners, publiek én collega-presentatoren met geile handjes”, vervolgt ze. ,,Het is een spoedcursus hoe je je als vrouw meer dan veertig jaar staande houdt in de showbizz, al blijf je als kijker wel achter met de vraag waarom je dat in godsnaam zou willen.”

‘Pitbull der recensenten’

Patty deelt de positieve column van Angela op Instagram. ,,Natuurlijk is het de kijker die uiteindelijk beslist, maar ik zou jokken als ook ik niet een goede recensie boven een zure verkies!”, schrijft Brard. ,,Helemaal als ‘ie komt van de pitbull der recensenten Angela de Jong in het AD vandaag! Thanks for making my day, Angela!”

Tags

ANGELA DE JONGPATTY BRARD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck