Angela de Jong: ‘Renze Klamer drijft richting het afvoerputje’

Door: Charlotte Wijnen
14-11-2022

Angela de Jong heeft in haar AD-column behoorlijk uitgehaald naar Renze Klamer. De presentator is elke zaterdag- en zondagavond op televisie te zien, maar daar is Angela niet van onder de indruk. ,,Ik kan alleen maar diep medelijden met hem hebben.”

‘Afvoerputje’

Hoewel Renze het hele weekend op televisie te zien is, maakt Angela de Jong zich zorgen over zijn carrière. ,,Soms zie je een leuke, talentvolle presentator langzaam richting het afvoerputje drijven en kun je als kijker alleen maar een schietgebedje doen dat iemand ingrijpt voor het te laat is”, schrijft Angela in haar AD-column. ,,Ik heb het over Renze Klamer. Jarenlang een van de kroonprinsen van de NPO.”

‘Diep medelijden’

Renze is volgens Angela niet alleen leuk om naar te kijken, maar heeft ook de gunfactor. Inmiddels is de presentator daar wel heel ver van verwijderd. ,,Ik heb me nu een paar weekenden door Renze op zaterdag heen geworsteld en ik kan alleen maar diep medelijden met hem hebben.”

Waarom heeft Angela medelijden met Renze? ,,Hij wordt als voormalig gereformeerde jongen door RTL hardhandig in de mal van showman geduwd, een rol die totaal niet bij hem past. Hij is geen Humberto, en gelukkig maar.”

Kijkcijfers

De kijkcijfers zijn daar ook naar, meldt Angela. ,,Op zaterdag én zondag. Je kon erop wachten.” De reden? Omdat hij volgens Angela niet zichzelf is. ,,Ik hoop dat iemand bij RTL tot besef komt dat hij een programma verdient waarin hij zichzelf kan zijn. Of beter gezegd: mág zijn.”

Meer DenD