Angela de Jong slaat terug naar Linda de Mol

Angela de Jong maakt gehakt van Linda de Mol
Door: Charlotte Wijnen
04-10-2022

Angela de Jong slaat terug na de wraakactie van Linda de Mol in haar nieuwe tv-serie Five Live. ,,Mij met een bebloede schedel voor dood laten eindigen aan een talkshowtafel is haar natte droom”, aldus Angela.

Linda’s nieuwe tv-serie Five Live ging zondagavond in première op SBS 6. Hoewel er maar liefst 987.000 kijkers voor de buis zaten, regende het kritiek op Twitter. Kijkers klaagden over het amateurtoneel en vooral de wraakactie op Angela de Jong viel niet in de smaak.

‘Natte droom van Linda’

Uiteraard zat Angela zelf ook naar Five Live te kijken zondagavond. In haar AD-column slaat ze keihard terug naar Linda. ,,Laten we eerlijk zijn: mij met een bebloede schedel voor dood laten eindigen aan een talkshowtafel is niet alleen de natte droom van Linda de Mol, maar sowieso van al haar collega’s bij Talpa en driekwart van haar overige collega’s in de Hilversumse slangenkuil. Daar kan ik wel tegen”, schrijft Angela in het AD.

Ook heeft Angela kritiek op de serie zelf. ,,Waar ik minder goed tegen kan, is een dramaserie waarin gemakzuchtig de grootste clichés over de tv-wereld achter elkaar zijn geplakt.”

‘Totaal geobsedeerd’

Volgens Angela laat Linda zien hoe sterren zoals zij ‘totaal geobsedeerd’ zijn met zichzelf en een volledig ‘onvermogen tot enige kritische zelfreflectie’ hebben. Ze verwijst naar de scène waarin Linda’s personage aan het joggen is met haar personal trainer en twee beste vriendinnen: haar eindredacteur en vaste visagiste.

Ja-knikkers

Angela bedoelt hier zonder twijfel Linda. ,,Veel tv-sterren omringen zich in de loop van hun carrière enkel nog met mensen die ze al jaren kennen en die vanwege hun vaste salaris loyaal zijn tot op het bot. Daarmee raken die BN’ers de voeling met de gewone wereld langzaam kwijt en gaan ze werkelijk geloven dat ze God zijn”, sneert Angela. ,,Want die trouwe jaknikkers zeggen nooit dingen als: ‘Sorry Lin, je bent als actrice niet goed genoeg voor deze hoofdrol.”’

Meer DenD