Angela Groothuizen noemt Gerard Joling fel rechts

Angela Groothuizen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Angela Groothuizen noemt haar collega Gerard Joling rabiaat rechts. In een gesprek met Parool geeft zij aan het vervelend te vinden dat Joling zijn felle rechtse mening niet voor zich houdt. ,,Dan denk ik: Je mag het gerust vinden, maar moet je het ook allemaal zo hard roepen?”

Pittige uitspraken

Angela, die zelf links is, deelt haar frustratie: ,,Hij is zo rabiaat rechts, die jongen. Ik ken Geer nu al 45 jaar. Het is een goeie vent, ik ben dol op hem, maar hij kan pittige uitspraken doen”. Gerard Joling heeft vroeger uitspraken gedaan over de ‘islamisering van Nederland’, zoals: ,,Het land wordt overgenomen door buitenlanders. We kunnen niet meer terug en dat is de schuld van links.”

LEES OOK:

Angela Groothuizen blij met cover Avrobode

‘We zijn het oneens’

Als aan Angela gevraagd wordt of zij kritiek levert op de felle uitspraken van Gerard zegt zij: ,,Jawel. Verleden week nog. Maar ik wil niet over anderen praten in de krant.” Ondanks dat ze niet over hem wil praten in de krant, moet Angela er toch iets over kwijt: ,,Ik zeg heus wel een paar harde dingen terug, hoor, Daarbij: het is toch ook prima om het met elkaar oneens te zijn? En zo ver liggen we in Nederland echt niet uit elkaar, hoor.

Tags

ANGELA GROOTHUIZENGERARD JOLINGPOLITIEKTHE VOICE SENIOR

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck