Angela Merkel voor het eerst open over de oorzaak van haar aandoening

Angela Merkel open over haar 'trillen'
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Angela Merkel is voor het eerst in het openbaar verschenen sinds het einde van haar ambtstermijn zo’n zes maanden geleden. De oud-kanselier heeft al jaren last van ’tril-aanvallen’. Waaraan ze precies lijdt is niet bekend, maar Merkel heeft gisteren voor het eerst gesproken over de oorzaak van haar aandoening.

Merkel kreeg in 2019 te maken met drie aanvallen in slechts drie weken. Er werden zorgen geuit over de bondskanselier, maar zij en haar woordvoerders zeiden destijds dat er niets ernstig aan de hand was en ze had ook niets afgezegd of uitgesteld.

Merkel vertelt over de oorzaak

Hoewel het niet bekend is waaraan Merkel lijdt, denkt ze wel te weten waar de aanvallen vandaan komen. De oud-kanselier schrijft haar aandoening onder mee toe aan de dood van haar moeder, zo meldt het Duitse Bunte.

Toen haar moeder overleed, was ze erg uitgeput en het raakte haar meer dan ze aanvankelijk dacht. De moeder van Merkel stierf in april 2019, nét voordat de aanvallen begonnen.

Drie aanvallen in drie weken

De eerste keer dat Merkel ongecontroleerd begon te trillen, was bij het bezoek van de nieuwe Oekraïense president, Volodymyr Zelensky, op 18 juni.

Negen dagen later volgde een tweede voorval en al snel volgde er een derde. Dit gebeurde bij een bezoek van de Finse premier Antti Rinne in Berlijn. De aanval zou toen niet zo fel zijn geweest, maar duurde wel langer dan een minuut.

In totaal kreeg Merkel tijdens haar ambtstermijn vier bevingen in het openbaar. Eerder zei haar woordvoerder dat ze de aanvallen krijgt omdat ze bang is voor een aanval. Ook werd er een keer de verklaring gegeven dat ze gebrek aan water had.

Tags

AANDOENINGANGELA MERKEL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck