Angelina Jolie blijft vrouwen in Afghanistan steunen

Door: DitjesDatjes
16-08-2022

Angelina Jolie blijft zich een jaar nadat de Taliban het bewind in Afghanistan hebben overgenomen, inzetten voor de vrouwen in het land. “Het kan en mag niet zo eindigen”, aldus de 47-jarige actrice in een opiniestuk dat ze voor Time Magazine schreef.

Een jaar geleden trokken troepen uit de Verenigde Staten zich terug uit Afghanistan, waarna de Taliban al snel de controle over het land overnamen. “Van de ene op de andere dag verloren Afghaanse vrouwen en meisjes hun recht om naar de middelbare school of universiteit te gaan, hun recht op werk en hun bewegingsvrijheid”, schrijft Jolie in haar opiniestuk.

Jolie roemt “de dochters van Afghanistan” vanwege hun “kracht, veerkracht en vindingrijkheid”. “Maar ondanks de gevaren komt het grootste verzet tegen de omkering van vrouwenrechten in Afghanistan niet van buitenlandse mogendheden, maar van Afghaanse vrouwen zelf”, aldus Jolie, die het terugtrekken van de Verenigde Staten uit het land “de slechtst mogelijke stap” noemt.

“Er zijn verschillende hoofdstukken in de geschiedenis van Afghanistan geweest en er zijn veel donkere momenten geweest. Dit is er ongetwijfeld één van”, gaat Jolie door. “Maar ik weet zeker dat dit niet het laatste hoofdstuk is. De droom van een vrij Afghanistan lijkt misschien ver weg, maar ik weet dat het mogelijk is. Hier houdt het niet op”, besluit Jolie.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD