Anita Witzier: oude format De Reünie was onoverzichtelijk

Anita Witzier begrijpt wel waarom het nieuwe seizoen van De Reünie een andere opzet heeft gekregen. Het oude format, waarbij ze werd bijgestaan door Jan Kooijman en Ajouad El Miloud, zorgde voor verwarring bij de kijkers, denkt de 57-jarige presentatrice.

“Ik vond het een heel leuk idee, met twee jonge gasten in een andere levensfase”, zegt Witzier in De Telegraaf over haar voormalige medepresentatoren Jan (38) en Ajouad (32) die op pad gingen op reportages te maken. “Dat levert ook een ander soort vragen op. Voor ons was de rolverdeling duidelijk, maar we hebben het niet goed gecommuniceerd.”

Volgens Anita was dat nieuwe format voor de kijkers “heel erg wennen”. “En niet overzichtelijk meer, denk ik. We hebben een nieuw team en een nieuwe opzet, die een beetje zijn weg moet vinden.” In de nieuwe reeks van het KRO-NCRV-programma staat Anita er alleen voor. Ook worden de verhalen niet meer verteld in de studio maar in de klas. Anita gaat samen met de reünisten terug naar hun oude school.

De blondine is blij met het resultaat. “Ik vind het zelf erg geslaagd”, zegt Anita over het nieuwe seizoen dat vanaf woensdag terug is op televisie. “De tijd zal het leren. Je hoeft een programma ook niet voor iedereen te maken.”

 

BuzzE