Anky van Grunsven gebroken: Salinero overleden

Salinero overleden
Door: Charlotte Wijnen
07-12-2022

Salinero, het beroemde paard van Anky van Grunsven, is op 28-jarige leeftijd overleden. Anky, die met het paard dressuurgoud op de Olympische Spelen van 2004 in Athene won en vier jaar later ook de olympische titel in Peking pakte, is gebroken.

,,Mijn hart is gebroken. Salinero, mijn held, heeft ons in tranen achtergelaten. Herinneringen zullen nooit vervagen”, schrijft Van Grunsven op Instagram bij een prachtige foto van Salinero. Ze kan op een hoop steun rekenen van familie, vrienden en volgers. ,,Veel sterkte voor jullie allen! De mooie herinneringen blijven”, zo schrijft iemand onder het bericht. En een ander: ,,Het paard dat iedereen kippenvel gaf, bedankt voor de enorme inspiratie en herinneringen die hij iedereen heeft gegeven. Sterkte voor jullie!”

‘Heel bijzonder paard’

Salinero werd in 1994 geboren in Duitsland en kwam in 2013 voor het laatst in actie, tijdens Indoor Brabant. De afgelopen jaren stond het paard in de wei van het Anky Education Center in Erp. ,,Ik kreeg Salinero als 6-jarige op stal, hij was eigenlijk bedoeld voor een Amerikaanse klant. Die nam hem niet en Sjef zei dat ik er echt eens op moest gaan zitten. Vanaf dat moment was ik verkocht. Salli is een heel bijzonder paard door zijn speciale karakter”, schreef Anky eerder op haar website.

Meer DenD