Anne Hathaway wordt mogelijk Barbie

Door:
25-07-2017

LOS ANGELES – De makers van een film over Barbie hebben een nieuwe hoofdrolspeelster op het oog. Niet de aanvankelijk gecontracteerde Amy Schumer, maar Anne Hathaway zou de rol van de meisjespop op zich nemen. Variety meldt dinsdag dat de producent verkennende gesprekken voert met de brunette.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Eind maart trok actrice en com├ędienne Schumer zich terug uit het live action-filmproject. Ze zou de rol bij nader inzien toch niet kunnen combineren met de opnames van een andere film waarin ze speelt. Aanvankelijk ontstond er nogal wat ophef om de keuze voor de volslanke blondine in de rol van de graatmagere speelgoedpop. Producent Sony en Barbie-eigenaar Mattel lieten weten met de film juist dergelijke vooroordelen aan de kaak te willen stellen. In de film wordt een excentrieke Barbie uit Barbieland gezet omdat ze niet perfect genoeg is, waarna ze in de echte wereld leert dat geluk van binnenuit komt.

De nieuwe castingronde zou volgens een woordvoerster nog in een pril stadium verkeren en de studio is nog zeker niet rond met Hathaway.

De Barbie-film moet in juni 2018 uitkomen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD