Anne Lok en metaalmoeheid breken Pechtold op

Door: DitjesDatjes
06-10-2018

Alexander Pechtold slaat de deur van het Binnenhof met een harde knal dicht. Metaalmoeheid en privéperikelen zorgden ervoor dat Pechtold genoeg heeft van de dagelijkse politieke druk.

In Den Bosch maakte Pechtold, die enkele weken geleden nog werd gekielhaald door zijn ex Anne Lok. Na de breuk vertelde Anne Lok over de diepe zieleroerselen van de D66-leider, van wie een nogal instabiel beeld overbleef. DenD voorspelde overigens toen al het vertrek van Alexander Pechtold uit de politiek, omdat de politicus toen al het besluit had genomen om vandaag zijn vertrek aan te kondigen.

Het nieuws werd toen naar het rijk der fabelen verwezen.

Na twaalf jaar draagt Pechtold het partijleidersschap over. Na Van Mierlo, Borst, Dittrich en Pechtold kunnen Kaag, Olongren en wellicht Paternotte zich gaan warmlopen. Of vlak de partijtijger van Engelshoven niet uit. Ze is nu nog minister van Onderwijs, maar haar hang naar macht is groot.

Volgens Anne Lok was Pechtold zo goed als overspannen, zo bleek uit de gesprekken met Privé. Toen werd ook al duidelijk wat Pechtold wil gaan doen: commissaris van de Koning in Gelderland, een burgermeesterspost van een grote stad of toch misschien Europa in. Maar daar zijn twee kapers op de kust: Frans Timmermans en premier Mark Rutte, die in potentie de opvolger is van EU-president Tusk.

Pechtold zal nooit toegeven dat de privé-ellende (van Anne Lok tot aan het gratis appartement in Scheveningen dat hij kreeg van een Canadees en niet opgaf in het register van de Tweede Kamer) de reden is van zijn vertrek. Goed voor de partij en goed voor mij, is de voorspelbare verklaring.

Na zijn ministerschap (wat trouwns geen succes was) en het fractievoorzitterschap is het klaar voor Pechtold. Het Torentje kan hij en zijn partij afschrijven. Alle kroonjuwelen (gekozen premier, referendum, gekozen burgemeester) zijn ingeleverd en dat geldt ook voor de zetels in de peilingen.

Pechtold laat zijn partij in verwarring en in paniek achter. Wordt het Sigrid Kaag, onervaren als politieke haaibaai, maar wel iemand met wie je internatiuonaal voor de dag kan komen, of komt er een politieke adept van Pechtold, de rupsje nooit genoeg, de veilingmeester, het allerbeste jongetje van de klas…

Pechtold kan in ieder geval privé wel wat rust gebruiken.

https://youtu.be/OB3fjJHl6Lw

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen