Anne-Marie Jung had depressieve gevoelens door coronacrisis

Door: DitjesDatjes
20-02-2021

Anne-Marie Jung kon haar leven vorig jaar maar moeilijk aanpassen toen de coronacrisis begon. De 44-jarige actrice had lange tijd last van somberheid nu ze niet meer avond aan avond in het theater stond. Ze werd zelfs jaloers op haar man Burt, die nog wel kon werken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik werd jaloers op het feit dat hij ’s ochtends de deur uit ging en pas ’s avonds weer aanschoof bij het eten. Dat is leuk voor een paar weken, dan voelt het nog vakantie-achtig, maar op een gegeven moment ging dat knagen”, vertelt Anne-Marie in De Telegraaf-bijlage Vrouw. “Ik werd bij vlagen knetterdepressief. Hé, dacht ik, wat is dit nou? Ik sta hier gewoon huilend de was op te vouwen!”

“Dan voelde ik me weer schuldig en ging ik mijn situatie vergelijken met gezinnen die het nog erger hebben”, vervolgt Anne-Marie. “Je zal maar een gehandicapt kind hebben, of dit, of dat… De hele tijd die stemmen in mijn hoofd, ik werd er gek van.”

“Ik ging zelfs aan mijn talent twijfelen. Er zijn heel wat dieptepunten geweest”, aldus de actrice. “Wat ik het meeste miste, was de verbinding met mensen. Dat is wat je doet in het theater: je geeft en ontvangt. En dan bedoel ik niet het obligate applaus, maar de uitwisseling van energie. Het ritme van elke dag naar een andere plek reizen, was ook weg. Dat resulteerde in een hoop onvrede en herpakmomenten.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD