Anne-Marie Jung pakt merkwaardige hobby op

Door: Lies Jansen
20-02-2021

De coronaperiode zorgt ervoor dat vele mensen een hobby oppikken. Voor sommigen is dit lezen of wandelen, maar actrice Anne-Marie Jung gooit het over een heel andere boeg. Ze besloot zich volledig te storten op het vrouwelijk geslachtsdeel. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Kreatief met k*t’

Om haar levenslust niet te verliezen tijdens de pandemie, besloot zij haar tijd te steken in knutselen. Samen met Marieke Voorsluijs begon ze aan een knutselboek. En niet zomaar een boek… ,,Toen vertelde Marieke over haar andere project en vroeg ze me mee te doen: het knutselen van verschillende vagina’s. Het leek me geweldig, dus ik riep meteen ‘ja’. Resultaat was het boekje Kreatief met kut”, vertelt Anne-Marie in De Telegraaf. 

Body positivity

Met het knutselboek hopen de vrouwen zich in te zetten voor body positivity. ,,Toen Marieke en ik gingen samenwerken en wij het over onze vagina’s hadden, merkten we dat er behoefte is op dat gebied. Want veel vrouwen durven over dat lichaamsdeel niets te delen, ook niet met hun moeder, dochter of vriendinnen. Het blijkt in deze tijd nog steeds nodig om de body positivity onder de gordel aan te pakken”, legt Anne-Marie uit.

‘Knetterdepressief’

Anne-Marie geeft toe dat ze behoorlijk last had van een dip. Dat haar man wel naar het werk kon, was voor de 44-jarige actrice maar moeilijk te verkroppen. ,,Ik werd zelfs jaloers op het feit dat hij ’s ochtends de deur uit ging en pas ’s avonds weer aanschoof bij het eten. Dat is leuk voor een paar weken, dan voelt het nog vakantieachtig, maar op een gegeven moment ging dat knagen. Ik werd bij vlagen knetterdepressief.”

Meer DenD