Anouk trapt een relletje

Door: DitjesDatjes
21-09-2017

De column van schrijver Herman Brusselmans over zangeres Anouk in Nieuwe Revu deed vorig jaar veel stof opwaaien. Brusselmans beschreef zangeres Anouk (42) als “blonde del die weigert om de pil te slikken omdat haar kop er nog dikker van zou worden”. Gisteren verraste Anouk Herman door haar onverwachte optreden tijdens de uitzending van Van Gils & Gasten. 

De schrijver sabelt elke week een “overschat” figuur in de column neer. Hij zette Anouk neer als “de allicht niet al te zeer gewenste dochter van een beroepsverzamelaar van cornervlaggen en een handlezeres van pluimvee” met “een van de irritantste carrières in de Nederlandse muziekgeschiedenis”. Niet mis te verstane woorden dus. Brusselmans eindigde met “Anouk, begin een kleuterschool en laat ons met rust”.

Brusselmans heeft altijd gezegd dat vele lezers zijn ironie niet snappen: ,,Die column is iedere week een stilistische oefening in het beledigen van mensen. Wie wil er niet naar bed met Anouk, iedereen toch? Fantastisch leuke, mooie vrouw.”

Pure provocatie

Gisteravond, tijdens de uitzending van Van Gils & Gasten waar Brusselmans te gast was ter ere van zijn 60e verjaardag, sloop Anouk achter hem langs en kneep hem in de nek. Brusselmans werd knalrood, maar Anouk toonde zich van haar sportieve kant en zong zelfs een lied voor de schrijver. Ze zei dat ze zich niet aangesproken voelde door de column: “Het was een pure provocatie. Het enige lastige was dat ook mijn kinderen het zagen.”

Bekijk het filmpje van de uitzending hier

Meer DenD