Anthony Hopkins gaat Sigmund Freud spelen

Door: DitjesDatjes
21-05-2022

Anthony Hopkins speelt de rol van de Oostenrijkse neuroloog Sigmund Freud in een nieuwe film. Regisseur Matt Brown maakte zaterdag volgens Amerikaanse media bekend dat de film Freud’s Last Session gaat heten.

Freud’s Last Session, gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk, vertelt over de laatste jaren van het leven van de grondlegger van de psychoanalyse (1856-1939). Het verhaal gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over de laatste sessie van Freud. De arts heeft auteur C.S. Lewis uitgenodigd voor een gesprek over onder meer het bestaan van God en hun relaties met hun geliefden. In de film zijn het “verleden, heden en fantasie” met elkaar verweven.

Matt Brown, onder meer bekend van The Man Who Knew Infinity, vindt het een “belangrijk” verhaal om te vertellen. “We leven in een tijd die zo gepolariseerd is en waarin iedereen vastzit in zijn eigen groep, zonder dat er een echte dialoog wordt gevoerd. Ik wil een film maken voor alle doelgroepen, die emotioneel is, mensen doet nadenken en creatief is. Een film die de grote vragen stelt en onderzoekt wat de kern is van menselijkheid: liefde, geloof en sterfelijkheid.”

De opnames van Freud’s Last Session beginnen dit najaar. Wanneer de film verschijnt, is nog niet bekendgemaakt.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD