Anti-vaxers protesteren bij eerste post-corona show Foo Fighters

Door: DitjesDatjes
16-06-2021

Tijdens een concert van Foo Fighters dinsdagavond hebben volgens Variety tientallen anti-vaxers zich buiten verzameld en geprotesteerd tegen het deurbeleid van de band. Voor het optreden, het eerste sinds de coronapandemie vorig jaar begon, moest je aantonen dat je gevaccineerd was voordat je tickets kon kopen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Demonstranten verzamelden zich buiten de Canyon Club in Agoura Hills, Californië, waar het optreden plaatsvond. Ze hadden borden gemaakt met teksten als “Foo Fighters brengen apartheid terug”. Onder hen zou ook voormalig kindster Ricky Schroder zijn, die eerder deze week op Instagram Foo Fighters-frontman Dave Grohl nog met de grond gelijk maakte.

“Dave Grohl is een domme eikel die aangepakt moet worden omdat hij discriminatie steunt. Domheid komt in allerlei vormen. Kurt Cobain lacht je uit Dave, net als miljoenen landgenoten… Dwaas”, aldus de voormalig acteur van onder meer de film The Champ uit 1979.

De Foo Fighters-zanger zelf leek er helemaal niet mee te zitten. Tijdens het optreden mocht zeshonderd man aanwezig zijn. Het was het eerste, grote liveconcert van de band die op 20 juni Madison Square Garden in New York aandoet. Grohl kijkt ernaar uit en beloofde het publiek dinsdag al een topavond. “We blijven spelen totdat ze politie bellen of totdat ik er fucking bij neerval.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD