Antoinette Hertsenberg voelde zich opgelaten na TV Kantine-rol

Antoinette Hertsenberg kijkt bijna tien jaar na haar gastoptreden in De TV Kantine licht ongemakkelijk terug op haar deelname. In 2011 dook ze al krijsend op een bezemsteel op als The Wizard of Tros in een thema-uitzending van het succesprogramma van Carlo Boszhard en Irene Moors.

“Ik heb er destijds lang over getwijfeld. Ik heb het gedaan omdat ik de heks was, dat vond ik grappig”, kijkt Antoinette terug in de Volkskrant. “Later stelden ze voor dat ik de prinses zou zijn. Dat wilde ik niet, dat vond ik zo raar. Toen mocht ik toch de heks zijn.”

“Ik heb er veel goede reacties op gehad, vooral de zelfspot werd gewaardeerd maar ik voelde mij opgelaten”, gaat de presentatrice verder. “Ik geloof niet dat dit soort optredens bij mij passen. Ik ben presentator.”

Angst

De 55-jarige Antoinette is dit jaar al 25 jaar lang het gezicht van Radar. “In de eerste jaren bracht ik er niet veel van terecht, ik moest veel leren, maar er was een grote meevaller: ik had geen angst voor de camera. Ik word er niet blij van, maar ik ben er ook niet bang voor.”

Voorlopig heeft de presentatrice nog geen genoeg van Radar. “25 jaar, het is eigenlijk idioot. Maar het werk past bij me. Er zijn niet zoveel tv-programma’s waarin je een journalistiek verhaal kunt vertellen én kunt doorbijten én veranderingen kunt bewerkstelligen. Dat maakt Radar voor mij zo leuk. En daarom blijf ik het maken.”

 

BuzzE