Antonio Giovinazzi eert vriend en legende op helm

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Het is dit jaar het laatste seizoen dat Antonio Giovinazzi en Kimi Räikkönen voor Alfa Romeo rijden. De renstal heeft een bijzonder afscheid voor het tweetal.

Coureur Kimi Räikkönen mag komend weekend voor de 349ste keer starten bij de Formule 1 (F1). De voormalig wereldkampioen heeft aangekondigd dat dat zijn laatste Grand Prix wordt. Räikkönen is een échte levende legende die al sinds 2001 actief is in de koningsklasse van de motorsport. Hij wist één keer de wereldbeker te pakken, twee keer zilver en drie keer brons. Met het beëindigen van zijn carrière heeft Alfa Romeo een passend afscheid bedacht. Op de auto van de voormalig wereldkampioen staat komend weekend geschreven: ‘Dear Kimi, we will leave you alone now’. Hij is niet de enige die bij Alfa Romeo vertrekt…

Tekst gaat verder onder de Tweet

Echte vriend

Ook collega-coureur Antonio Giovinazzi vertrekt. In vergelijking met Räikkönen is hij nog een broekie. Hij debuteerde in de F1 in 2017 en is 61 keer gestart in de koningsklasse. Hij vertrekt naar de Formule E. Dat is de autosportklasse waar enkel elektrische auto’s deelnemen. Op zijn auto staat geschreven ‘Grazie di tutto, Antonio’, dat vertaald als ‘Bedankt voor alles, Antonio’. Giovinazzi heeft ook een eigen eerbetoon aan zijn collega-coureur. Op zijn helm staat de tekst ‘Thanks Kimi’. Op zijn Twitterpagina laat Antonio Giovinazzi weten: ‘Tijd om een legende te eren, tijd om een echte vriend te bedanken’. De plekken van Räikkönen en Giovinazzi worden ingenomen door de Fin Valtteri Bottas (huidig coureur bij Mercedes) en de Chinese debutant Guanyu Zhou.

Tags

ALFA ROMEOANTONIO GIOVINAZZIF1FORMULE 1GUANYU ZHOUKIMI RAIKKONENMERCEDESVALTTERI BOTTAS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck