Appeltjes van Oranje naar Arnhem, Deventer en Saba

Door: DitjesDatjes
01-06-2021

Ixta Noa uit Arnhem, Stichting Vriendendiensten uit Deventer en Expertise Center Education Care Saba zijn de winnaars van de Appeltjes van Oranje 2021. Koningin Máxima reikte de prijzen dinsdag uit op Paleis Noordeinde. Ook koning Willem-Alexander woonde de uitreiking bij.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vanwege de coronacrisis vond de ceremonie in aangepaste vorm plaats. Anders dan vorig jaar was er wel een fysiek evenement, maar niet alle betrokkenen van de genomineerden konden naar het paleis komen. Een deel van hen was er online bij. Máxima deelde de Appeltjes ook niet fysiek uit maar ‘presenteerde’ ze op een tafeltje.

Het thema van de Appeltjes van Oranje was dit jaar ‘mentale kracht’, waarmee aandacht werd besteed aan mentale gezondheid. De prijzen werden toegekend aan drie sociale initiatieven waarbij vrijwilligers mensen met psychische problemen helpen. Het grootste Appeltje, als extra beloning, ging naar Ixta Noa.

De Appeltjes van Oranje werden voor de negentiende keer uitgereikt. Het Oranje Fonds beloont met de prijzen jaarlijks sociale initiatieven die met succes groepen mensen verbinden en anderen inspireren. Behalve een bronzen beeldje, ontworpen door prinses Beatrix, krijgen de winnaars een geldbedrag van 15.000 euro.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD