Arabische leiders telefoneren over gezondheid koning Salman

Door: DitjesDatjes
25-07-2020

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft na de galblaasoperatie van zijn vader koning Salman veel tijd doorgebracht aan de telefoon. Naar Arabisch gebruik belden de leiders van de buurlanden op om te vragen hoe het ging met de gezondheid van de 84-jarige koning en om hem beterschap te wensen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Koning Salman, die maandag in het Koning Feisel-ziekenhuis in Riyad werd opgenomen, kreeg die telefoontjes voor zijn operatie nog zelf. Zo informeerden de koningen van Bahrein en Jordanië naar zijn gezondheid, en lieten ook de Egyptische president en de emir van Koeweit van zich horen. Die laatste bevond zich zelf ook in het ziekenhuis en is inmiddels met een speciaal medisch regeringsvliegtuig voor verdere medische behandeling naar de Verenigde Staten gevlogen.

Volgens de Saudi Gazette sprak Mohammed bin Salman onder meer met koning Hamad van Bahrein, kroonprins Nawaf van Koeweit, de Iraakse parlemenstvoorzitter en de chef-staf van het Pakistaanse leger. De Saudische staatsmedia meldden dat de kroonprins de bellers vriendelijk bedankte voor hun aardige geste. Koning Salman zelf moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven, zo werd na de operatie donderdag al gezegd.

Koeweit bewaart ondertussen het stilzwijgen over de aard van de kwalen van emir Sabah (91). De Washington Post meldde dat hij is opgenomen in de Mayo Clinic in Rochester in de staat Minnesota. De emir is daar eerder behandeld. Het was ook in de vooraanstaande Mayo Clinic waar de toenmalige Jordaanse koning Hoessein vanaf 1992 regelmatig zijn toevlucht zocht voor verschillende behandelingen, waaronder kanker.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD