Argentijnen willen prinses Alexia als koningin

Prinses Alexia
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Prinses Alexia is niet alleen in Nederland, maar ook in Argentinië razend populair. Als het aan de Argentijnen ligt wordt Alexia zelfs uitgeroepen als de koningin van het Zuid-Amerikaanse land…

De Argentijnen zien de tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima als de ideale kandidaat voor de troon. In het land heerst veel politieke onvrede, veel aanhangers van het land vinden dat Argentinië een monarchie moet worden. De politieke groep Movimiento Monárquico Argentino ziet Alexia als de aangewezen persoon om het land te regeren.

Geliefd

De 15-jarige prinses is zeer geliefd in het land. In 2020 stond zij op de cover van Hola! Magazine, de Argentijnse versie van de Amerikaanse Hello!.

President Mario Santiago Carosini van de MMA wil een frisse wind door het land. Hij pleit voor een verandering van Argentinië en wil van het land een Argentijnse parlementaire constitutionele monarchie naar Zweeds model maken. ,,Waar de afgevaardigden hun overhemden strijken en in een studio wonen”, aldus de president.

Tags

KONINGINPRINSES ALEXIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck