Arie Boomsma liet kritiek op dichtplakken mond van zich afglijden

Door: DitjesDatjes
07-08-2022

Arie Boomsma heeft de kritiek die hij onlangs kreeg op het ’s nachts afplakken van zijn mond van zich af laten glijden. Dat zegt de sportieve mediamaker zondag op Instagram in een antwoord op de vraag wat hij van alle kritiek op zijn opvallende onthulling over de nachtelijke mondpleister vond.

“Ik kijk al acht jaar geen tv meer, dus ik krijg het meeste niet mee. Maar bij zoiets weet ik natuurlijk van te voren dat de meningen erover verdeeld zullen zijn”, schrijft Boomsma. “En ook al is het in topsport en bij health freaks al jaren gebruikelijk, voor de tv-kijker en stukjesschrijver is zo’n stuk tape op de mond een heftig beeld.”

Hij trok zich de kritiek dan ook niet aan, zegt hij. “Als ik kritiek krijg met goed onderbouwde argumenten neem ik dat serieus maar als iemand in de krant zet dat je mond dicht tapen levensgevaarlijk is zonder even de moeite te nemen om het uit te zoeken, dan kan ik dat goed van me af laten glijden hoor”, schrijft Boomsma. “En weet je, het is zo leuk om dingen te proberen, te testen, te leren en te onderzoeken. Dat zou altijd mijn eerste stap zijn voordat ik m’n oordeel de wereld in slinger.”

Begin juli deelde Boomsma een foto op sociale media waarop hij te zien was met een soort doorzichtige pleister op zijn mond. Hij schreef erbij dat tegenwoordig voor het slapen te doen om op die manier dankzij de neusademhaling frisser wakker te worden, meer energie te hebben en sneller te herstellen na een training. Onder anderen Gijs Groenteman en Teun van de Keuken uitten in hun podcast Teun & Gijs Vertellen Alles kritiek op de methode. Ze vonden die gevaarlijk.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD