Arjen Lubach leefde maandenlang in angst door gezwel in schildklier

Door: Charlotte Wijnen
24-10-2021

Arjen Lubach heeft maandenlang in angst geleefd. Vorig jaar werd er een gezwel in zijn schildklier ontdekt, dat mogelijk kwaadaardig was. ,,Ik dacht: nu ben ik aan de beurt.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Angstige maanden

Arjen Lubach onthulde gisteren in het programma Sterren op het Doek dat er vorig jaar een gezwel in zijn schildklier werd ontdekt. ,,Er kwam ineens een grote bobbel. Ik heb toen allerlei onderzoeken doorgemaakt en toen hebben we een aantal maanden in angst geleefd dat het iets heel ernstigs was.”

De diagnose kwam op een angstig moment. Zijn moeder is op 41-jarige leeftijd overleden toen Arjen nog maar twaalf jaar oud was. ,,Op de dag dat de punctie-uitslag kwam en bleek dat er een gezwel zat, had ik op de dag af dezelfde leeftijd als mijn moeder had toen zij hoorde dat ze ongeneeslijk ziek was.”

Confronterend moment

Dat was een confronterend moment, zo vertelt hij. ,,Ik dacht, o nee, nu ben ik aan de beurt. Mijn moeder is ervandoor gegaan op die leeftijd. Wat dacht ik ook eigenlijk? Dat ik het wel zou redden?”

Uiteindelijk ging hij onder het mes. ,,Mijn halve schildklier is eruit gehaald. Het bleek toen goedaardig te zijn, dus het is goed afgelopen, ondanks wat complicaties na de operatie.”

Meer DenD