Armenië trekt zich terug uit het songfestival

Door: DitjesDatjes
05-03-2021

Armenië doet dit jaar niet mee aan het Eurovisiesongfestival, maakte de organisatie vrijdag bekend. Het land kreeg het niet voor elkaar op tijd een geschikte inzending naar voren te schuiven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Na een lange discussie, heeft de publieke omroep van Armenië besloten zich terug te trekken uit het songfestival”, laat AMPTV, de publieke omroep van het land weten. Songfestivaalbaas Martin Österdahl heeft begrip voor het besluit, maar vindt het jammer. “Armenië heeft een goede geschiedenis op het songfestival en brengt altijd enthousiasme en kwalitatief goede optredens met zich mee het podium op.”

In november trok Armenië zich in het Junior Eurovisiesongfestival ook al terug. Dat was vanwege het aanhoudende conflict met Azerbeidzjan om Nagorno-Karabach. De verantwoordelijke omroep kon daardoor niet de juiste voorbereidingen treffen. Er zijn nu nog veertig landen in de race. De halve finales zijn op 18 en 20 mei, de finale is op 22 mei. De Nederlandse inzending, Jeangu Macrooy, staat als act van het gastland sowieso in de finale.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD