Armin van Buuren: escaperoom is van hoog niveau

Door: DitjesDatjes
16-10-2019

Fans van Armin van Buuren zijn gewaarschuwd: de speciale Armin-escaperoom die sinds woensdag te doen is in Amsterdam is geen eitje. “Er zitten allemaal heel moeilijke puzzels in. Je moet wel even goed nadenken”, zegt de dj tegen BuzzE over zijn nieuwste project. “Ik heb gehoord dat de testteams er niet allemaal doorheen kwamen. Dus het is best wel een hoog moeilijkheidsniveau.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De escaperoom staat helemaal in het teken van Balance, het nieuwe album van Armin. Spelers moeten inbreken in een zwaar beveiligd kluizencomplex onder de Beurs van Berlage. Al puzzelend krijgen ze al enkele nieuwe liedjes van de plaat te horen.

“Het is echt heel gaaf”, vindt Armin. “Het sfeertje wat ik met het album heb neergezet herken ik helemaal terug. Het is een beetje mysterieus. We zitten natuurlijk in een oude bankkluis. Ik heb meteen zin om hem te gaan doen.” De wereldberoemde dj is namelijk zelf een onwijs fan van escaperooms. “Ik ben er door mijn vrienden een beetje ingerold. Ik heb er zelf nu een stuk of acht gedaan en het is een beetje een verslaving aan het worden.”

Uniek

Toen er plannen werden gesmeed om het nieuwe album op een bijzondere wijze te releasen kwam daarom al snel het idee om een eigen escaperoom te maken ter sprake. “Ik had ooit eens gekscherend tegen mijn persagent gezegd dat ik zo’n fan ben van escaperooms en toen zei zij: waarom doen we niet onze eigen escaperoom.”

Spelers kunnen niet alleen dingen over Balance te weten te komen. Ze leren Armin ook op een andere manier kennen. “Het heeft ook alles te maken met mijn visie op muziek in het algemeen. Mijn hele leven zit er eigenlijk in verwerkt.”

De escaperoom is vanaf woensdag, de start van het Amsterdam Dance Event, twee weken open. Balance komt op 25 oktober uit.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD