Art Rooijakkers lonkt naar oude baas

Door: DitjesDatjes
22-10-2018

Nieuwbakken RTL 4-gezicht Art Rooijakkers mist zijn oud-werkgever: de NPO. De presentator zat er jaren achtereen en had er een van de grootste kijkcijferknallers Wie is de mol?! onder zijn hoede en moet het nu met minder stellen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Ik heb er jarenlang met plezier gewerkt met een heleboel leuke, inspirerende, lieve mensen”, zei hij op radio 2. ,,Dat mis ik soms wel, vooral de mensen eigenlijk.”

Zijn gelonk richting zijn oude broodheer werpt de vraag op of Art de deur van de publieke omroep bewust op een kiertje houdt. Immers heeft zijn eveneens oud-NPO collega Twan Huys het erg lastig bij RTL 4 wegens compleet ingestorte kijkcijfers van RTL Late Night.

Prachtprogramma

Art heeft nu de weinig spraakmakende, maar redelijk bekeken panelshow Holland – België voor zijn rekening genomen. Heel iets anders dan Wie is de mol?! ,,Natuurlijk mis ik dat wel. Dat helemaal. Ik heb het zeven jaar gepresenteerd. Het is zo’n prachtprogramma. Om te mogen presenteren is een groot voorrecht. Ik weet dit jaar dus voor het eerst in jaren niet wie de Mol is, dus ik weet niet hoe het werkt.”

Of hij werkelijk Twan Huys, die naar verluidt het veld moet ruimen als hij niet voor het jaar meer dan 600.000 kijkers trekt, gaat vervangen tijdens vakanties laat Art nog altijd in het midden. ,,Wie weet. Maar gaat hij op vakantie dan? Ook dat weet ik nog niet. Ik ga eerst Holland – België doen.”

Meer DenD