Artiesten cancellen shows in Japan om coronavirus

Door: DitjesDatjes
26-02-2020

Verschillende internationale artiesten hebben hun shows in Japan geannuleerd of uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus. Volgens The Japan Times nemen de muzikanten maatregelen nu er steeds meer meldingen komen van mensen die besmet zijn met het virus.

Zo hebben onder meer Tom Walker, Mac DeMarco en Ari Lennox hun concert in Japan gecanceld. Pixies en Stormzy zouden het land als onderdeel van een Aziatische tournee ook aandoen, maar hebben besloten de shows uit te stellen.

De Japanse premier Shinzo Abe maakte woensdag bekend per direct alle sport- en culturele evenementen in het land voor twee weken te willen opschorten. “De komende weken zijn extreem belangrijk waar het gaat om het stoppen van de verspreiding van het virus”, zei Abe. “Daarom moeten we voorkomen dat grote mensenmassa’s samen komen.” Concertorganisatoren zouden vooralsnog zelf mogen beslissen of ze concerten door laten gaan of niet.

 

BuzzE

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen