Artiesten en politici: STOP DE SINTERKLAAS-OORLOG

||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Tientallen artiesten, bn’ers en politici roepen op om tijdens de aanwezigheid van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten in ons land te stoppen met de oorlog over de kleur van de Pieten. Van Erica Terpstra, Jan Terlouw, Pieter van Vollenhoven, Wilfred Genee, Jan Slagter, oud-Sinterklaas Bram van der Vlugt, Karin Bloemen: ze hebben allemaal de buik er van vol.

LAAT SINTERKLAAS EEN KINDERFEEST BLIJVEN. ALS SINTERKLAAS IN HET LAND IS STOP DAN MET DE DISCUSSIE.

Dit zogeheten Sinterklaasbestand wordt ook onderschreven door zanger Lee Towers.

,,Kinderen begrijpen de discussie niet. Het wordt over hun hoofden uitgespeeld met gecompliceerde volzinnen, met historische achtergronden waar een kind op die leeftijd totaal geen weet van heeft, dus dan moet deze discussie sowieso niet tijdens het feest zelf worden gevoerd.’’

Dokkum

De aankomst van Sinterklaas in Dokkum, waar Friezen op de snelweg anti-Zwarte Piet demonstranten blokkeerden (ze zouden tijdens de aankomst op een A-lokatie gaan demonstreren tegen Zwarte Piet), was het laatste dieptepunt na jarenlange polarisatie. De Friezen wilden voorkomen dat het kinderfeest zou worden verstoord, terwijl het gemeentebestuur toestemming had gegeven om te demonstreren.

,,Als dit zo doorgaat is de enige associatie van kinderen met Zwarte Piet de boze mensen die hen omringen in deze periode. Ik begrijp hun punt, maar parkeer die discussie voor hartje zomer. Kunnen ze lekker in korte broek demonstreren”, aldus Wilfred Genee in het AD.

Karin Bloemen vindt dat de politiek niet halfslachtig moet zijn. ,,Heel heftig voor die kleine puppies. De politiek moet hier een duidelijker standpunt innemen. Verbieden of toestaan, maar niet dat halfslachtige maakt het al zes jaar lang totaal ondoorzichtig.”

Pieter van Vollenhoven voegde er op Twitter aan toe: ,,Ik steun van harte de oproep van het AD  om de Sinterklaas-discussie uit te stellen tot na zijn vertrek.”

 

Tags

BRAM VAN DER VLUGTERICA TERPSTRALEE TOWERSSINTERKLAASWILFRED GENEEZWARTE PIET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck