Ashley Judd bespreekt rouw om moeder Naomi

Door: DitjesDatjes
27-07-2022

De nabestaanden van Naomi Judd rouwen ieder op hun eigen manier om hun moeder, maar vinden veel steun bij elkaar. Dat vertelt dochter Ashley Judd in de podcast Healing With David Kessler.

“Een van de dingen die we volgens mij goed hebben gedaan als familie, mijn vader, mijn zus Wynonna en ik, is dat we elkaar op onze eigen manier laten rouwen en toch dicht bij elkaar blijven”, aldus de actrice. “We kunnen samen aan tafel zitten en zien: oh, jij bent boos, jij zit in een ontkenningsfase, jij zit in de onderhandelingsfase of jij bent aan het accepteren”, beschrijft ze de verschillende stadia van rouw. “En we proberen nooit een ander voor te schrijven hoe die zich zou moeten voelen op dat moment.”

Naomi, die samen met Wynonna het countryduo The Judds vormde, overleed door suïcide. Ashley vertelt dat zij geregeld het idee heeft gehad dat haar moeder niet voor de beste behandeling van haar mentale problemen koos. “Er waren periodes waarin ze uitstekende en vakkundige hulp kreeg en ervoor koos daarmee niet verder te gaan op de manier die mij het beste leek. En ik moest haar die autonomie geven, haar het respect geven om die keuzes zelf te maken, zelfs toen ik het idee had dat ze er niet helder over na kon denken.”

De actrice geeft in het interview aan dat ze sinds de dood van Naomi één ding hoopt. “Mijn vurigste wens voor mijn moeder is dat toen ze heenging, ze het schuldgevoel en de schaamte heeft kunnen laten varen die ze had over haar tekortkomingen als ouder van mijn zus en mij. Want ik heb haar allang vergeven. Ze heeft het gedaan op de beste manier die ze kon, als ze het anders had kunnen doen, dan had ze dat gedaan.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD