Astrid de Jong genomineerd voor Nachtwacht Award

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

HILVERSUM – Astrid de Jong, het vaste gezicht van het populaire radioprogramma Nachtzuster, is een van de genomineerden voor de eerste Nachtwacht Award. De andere kanshebbers op het beeldje zijn Martijn Kolkman (Qmusic), de NPO Radio 1-programma’s Nooit meer slapen van de VPRO en Onze man in Deventer (met Özcan Akyol) van BNNVARA. De laatste is Rick van Velthuysen met het programma RickvanV Doet 2 op NPO Radio 2.

Dat heeft het blad Spreekbuis, dat de prijs in het leven heeft geroepen, vrijdag bekendgemaakt. Met de nieuwe award wil het medium meer waardering uitspreken voor nachtradio in Nederland. Luisteraars kunnen tot maandagochtend stemmen op de website van Spreekbuis.

“Nachtprogramma’s worden soms als tweederangs radio gezien”, aldus initiatiefnemer Richard Otto. “Dat is geheel onterecht, want voor veel nachtwakers, nachtwerkers en nachtbrakers zijn juist deze programma’s een baken in de nacht. Nacht-dj’s worden vaak door de luisteraar als vriend gezien, die hen door de nacht weet te slepen.”

Reorganisaties

De award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op Radio 1 en 2 te beluisteren was. In het programma Nachtzuster beantwoordt Astrid de Jong vragen van luisteraars. De show werd vroeger uitgezonden in de nacht van donderdag op vrijdag, maar moest onlangs vanwege een reorganisatie van de programmering verhuizen naar het weekend.

Dit leidde tot kritiek van luisteraars dat NPO niet naar hun wensen luistert. MAX-directeur Jan Slagter sprong op de bres voor het programma toen het dreigde te verdwijnen.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie