Astrid de Jong hoopt nog heel lang nachtradio te maken

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Astrid de Jong heeft de Nachtwacht Award gewonnen met haar radioprogramma Nachtzuster. De radiopresentatrice was te gast bij Spraakmakers op NPO Radio 1, waar de winnaar bekend werd gemaakt. “Ik hoop dat ik nog heel lang nachtradio mag maken”, zei ze bij het ontvangen van de prijs.

De Jong maakt al tien jaar het wekelijkse nachtprogramma Nachtzuster voor Omroep Max op NPO Radio 1. In Nachtzuster kunnen luisteraars vragen stellen die andere luisteraars weer proberen te beantwoorden. “Nachtzuster is enorme improvisatie en ontstaat ter plekke. Je hoeft je niet zo aan de regeltjes te houden”, aldus De Jong.

Het programma zou door dit karakter volgens haar nooit overdag kunnen werken. “Dan zou het veel risicovoller zijn, ’s nachts heb je meer tijd en meer vrijheid. ’s Nachts mag het gewoon een gezellig gesprek zijn en hoeft niet alle informatie te kloppen.”

De Nachtwacht Award gaat naar het beste nachtprogramma op de Nederlandse radio. Andere finalisten dit jaar waren de nachtprogramma’s Zet ‘m op Rutger (Rutger Radstaake, NPO Radio 2), Parels van de Nacht (Kevin van Arnhem, NPO 3FM), RickvanV Doet 2 (Rick van Velthuysen, NPO Radio 2) en Wildgroei (Jeroen Mulder, NPO Radio 2). De Jong kreeg de meeste stemmen.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie