Astrid Joosten: ,,Er werd seksueel aan mijn deur geklopt!”

Astrid was vroeger heel stout
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Grensoverschrijdend gedrag is bij de tv-wereld al lang schering en inslag. Astrid Joosten (65) onthult dat er ook bij haar ,,seksueel aan de deur werd geklopt”.

Eén dag nadat Aïcha Marghadi in talkshow BEAU opnieuw fel uithaalde naar Tom Egbers en Jack van Gelder, vanwege de wijze waarop ze omgaan met de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag, publiceert GlossyVROUW een interview met tv-diva Astrid Joosten. En wat blijkt? Ook Astrid was in het verleden als jonge presentatrice niet veilig voor opdringerige collega’s.

NIET NORMAAL
„Dat ging van opmerkingen die onder de gordel waren tot mannelijke collega’s die aan mijn stoelpoten zaagden en zeg maar… eh… dat er seksueel aan de deur werd geklopt. Je wist ook precies wie de bonte honden waren, voor wie je moest oppassen. Blijkbaar vonden we dat toen normaal, dat hoorde bij het wereldje en dat zeiden mensen ook. Gelukkig heb ik me altijd goed kunnen verweren. Maar het is natuurlijk niet normaal dat mensen over je grenzen willen gaan omdat ze denken dat ze ermee wegkomen”, aldus Astrid.

06-SEKSLIJN
Dat zij en haar collega’s het haantjesgedrag destijds ‘normaal’ vonden, betekent niet dat Astrid alles over haar kant liet gaan. Zo vertelde ze eerder tegen Arjen Lubach dat ze in de jaren tachtig een advocaat inschakelde om een 06-sekslijn uit de lucht te halen. ,,Als  je die belde – ik heb dat zelf ook één keer gedaan – dan kreeg je te horen: Hallo, met Astrid Joosten. Zal ik jou eens vertellen wat er achter de schermen allemaal gebeurt? En zinnen als: Jullie zien mij wel keurig achter die desk zitten, maar onder die tafel…

JONGE MEIDEN
Astrid heeft er veel begrip heeft dat de nieuwe generatie in opstand komt tegen grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. ,,Het is goed dat het allemaal naar buiten komt in deze tijd. Zelf heb ik er tegenwoordig geen last meer van, dat is een voordeel van ouder worden, ze vallen eerder die jonge meiden lastig.”  

Tags

ASTRID JOOSTENJACK VAN GELDERTOM EGBERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck