Autocoureur Verschoor tweede in Formule 3 in Oostenrijk

Door:
05-07-2020

De Nederlandse autocoureur Richard Verschoor heeft in het openingsweekeinde van de Formule 3 direct het podium gehaald. De 19-jarige coureur van MP Motorsport kwam zondag in de tweede race op de Red Bull Ring als tweede over de finish, achter de Nieuw-Zeelander Liam Lawson.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Verschoor was een dag eerder achtste geworden in de eerste race in Spielberg, gewonnen door de Australiër Oscar Piastri. Bent Viscaal, teamgenoot van Verschoor, eindigde in beide races net buiten de punten op de elfde plaats. De Formule 3 vormt samen met de Formule 2 het voorprogramma van de Formule 1. De twee talentklassen staan tijdens de eerste acht races in Europa geprogrammeerd tijdens de grands prix in de koningsklasse, waarvan de eerste zondag in Oostenrijk is.

Max Verstappen begint om 15.10 uur vanaf de derde startplek aan de eerste race van het seizoen. De Nederlander heeft de Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton voor zich staan. Volgende week is het tweede raceweekeinde in de Formule 1, 2 en 3, weer in Oostenrijk.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD