Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Hatseflats, en exit Peter Gillis!’

Anette is geen vriendin van Peter Gillis
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

The show must go on, maar geldt dat ook voor Peter Gillis? Op Talpa lijkt “Massa is kassa” no altijd het leidende principe te zijn. Ondanks zijn dubieuze reputatie behoudt de vakantieparkschurk zijn plek op het podium, wat terecht verontwaardiging oproept.

Met Nicol Kremers die alsnog aangifte van mishandeling gaat doen tegen Peter Gillis, wordt de ernst van de situatie steeds duidelijker. Nicolleke heeft advocaat Sébas Diekstra ingeschakeld, een bekende specialist in het slachtoffer- en nabestaandenrecht. Dit is geen lichte keuze, maar een krachtig signaal dat ze serieus wil worden genomen.

Voice-schandaal
Diekstra heeft in het verleden belangrijke zaken behandeld, zoals het Voice-schandaal met Jeroen Rietbergen en geruchtmakende misdrijven zoals de tragische gevallen van Ivana Smit, Sharleyne en Anne Faber. Door Diekstra aan te trekken, laat Nicol zien dat zij vastberaden is om gerechtigheid na te streven.

Onaantastbaar
Laten we niet vergeten dat dit incident niet op zichzelf staat. Peter leek lange tijd onaantastbaar, maar RoddelPraat bracht eind vorige jaar als eerste het schandaal aan het licht. Dennis Schouten beschuldigt Peter toen van seksueel geweld tegen Nicol en het in elkaar slaan van een vermeende minnaar. Volgens RoddelPraat voerde Peter ook nog eens zijn eigen versie van The Sopranos op in het zakelijke verkeer. Peter ontkende alles. Yvonne Coldeweijer haakte in op de beweringen: ,,Andere BN’ers worden om het minste of geringste gecanceld, maar deze Brabantse maffiabaas mag nog steeds volop op tv verschijnen?”

Opzouten
In de afgelopen tijd durven steeds meer BN’ers openlijk hun weerzin tegen Peter uit te spreken. Zowel Bridget als Bobbi Eden hebben glashelder gemaakt helemaal klaar te zijn met hem. Bridget nam het woord ‘seksistisch’ in de mond, terwijl Bobbi luidkeels roept: ,,Opzouten met die gast!”

Imago
Peter heeft al te lang geprofiteerd van zijn controversiële imago. Hij mag dan ooit voor wat vermaak hebben gezorgd, maar zijn optredens op televisie hebben langzaam maar zeker hun glans verloren. De kijkers laten hem massaal links liggen, en terecht. Is het dan niet hoog tijd om de show definitief te stoppen?

Tags

BOBBI EDENBRIDGET MAASLANDNICOL KREMERSPETER GILLIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck