Baard jarige Willem-Alexander minder wild

Proost Koning Willem-Alexander
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Eindelijk kon de koninklijke familie het 55e verjaardagsfeest van Willem-Alexander weer groots vieren. Voor de gelegenheid had een barbier de baard van de Koning onderhanden genomen. De baard leek minder wild dan in de afgelopen twee jaar.

In een mooi lichtgrijs kostuum was de vorst met een licht donzen baard in zijn element in Maastricht. Ontspannen, vrolijk en opgewekt, was de stemming in de koninklijke familie met aanhang. Want ook zijn neven waren erbij, onder wie prins Bernard jr. en zijn broers.

Toen de vorst langs de Maas wandelde schoof Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima plotseling aan bij een bar voor een vroege neut. Beiden namen een slokje van Els la Vera, een populaire kruidenbitter uit Limburg. Het drankje heeft er zelfs een eigen museum.

Volop spontaniteit in Maastricht! De leden van de familie waren blij dat ze voor het eerst sinds twee jaar op Koningsdag weer onder de mensen konden zijn. De stralende oranjezon zorgde voor een fantastische sfeer met gastvrouw burgemeester Annemarie Penn-te Strake die het gezelschap rondleidde.

Het handen geven tijdens Koningsdag lijkt trouwens ook voorbij: de Koning en koningin gaven nu boksen aan de duizenden belangstellenden in Maastricht. Uiteraard was er ook een kwis, inmddels ook een jaarlijkse traditie. ,,Nou wordt het moeilijk”, zei de Koning.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie