Baas B brengt soloalbum uit, zonder Lange Frans

Door: DitjesDatjes
07-04-2021

Baas B brengt een soloalbum uit. Met ‘Die goede nieuwe tijd’ wil de rapper een comeback maken als soloartiest, nadat hij door mentale problemen jaren niets meer heeft uitgebracht. “Of mijn muziek nu veel gedraaid zal worden of niet, ik ben mezelf weer”, vertelt Bart Zeilstra, de echte naam van Baas B, aan het AD.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zeilstra vormde samen met Frans Frederiks het duo Lange Frans en Baas B, die onder meer hits scoorde met Het land van en Moppie. In 2009 gingen de twee met ruzie uit elkaar, Baas B stopte vanwege een burn-out. Dit tot groot onbegrip van Frans. “”Ik dacht destijds dat ik het zelf wel kon oplossen. Achteraf had een goed gesprek met een psycholoog me erg kunnen helpen. Iemand die het allemaal wat had kunnen relativeren”, blikt Zeilstra terug op die periode.

In 2019 werkte hij met Frans al aan een comeback, nadat het duo de strijdbijl had begraven en voorzichtig weer samen optrad. Dat gebeurde bijvoorbeeld in de talkshow van Beau. De comeback werd al gauw gestopt door de coronacrisis. Zeilstra richtte zich toen op zijn solomuziek.

Delen is helen

Voor het soloalbum heeft Zeilstra diverse persoonlijke teksten geschreven. “Dat is een van de dingen die ik in die tien jaar heb geleerd; de kracht van kwetsbaarheid”, legt hij uit. De rapper heeft na de breuk met Frans zijn studie psychologie afgerond en onder meer als psycholoog gewerkt met jongeren die kampen met verslaving en gedragsproblemen. “Bij die groepsgesprekken was de leus: delen is helen. Zo is het. Als jij iets persoonlijks durft te vertellen aan iemand, dan heeft dat ook effect op die ander en op de onderlinge band.’’

De nieuwe plaat smaakt nu al naar meer, zegt de rapper. “Ik wil de komende jaren meer albums maken, zelf muziek produceren en zo gelukkig blijven als ik nu ben. Vanaf 2019 had ik eindelijk weer het gevoel dat ik de Bart was die ik wilde zijn. Speels, spontaan, humoristisch, positief.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD