Babette van Veen doet boekje open over ontslag GTST: ‘Ik ben beledigd’

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Babette van Veen is onlangs ontslagen bij Goede Tijden, Slechte Tijden. De actrice, die al in de eerste aflevering van de RTL 4-soap in 1990 te zien was, doet een boekje open over haar ontslag. ,,Ik ben beledigd.”

‘Ik ben niet boos, wel beledigd’

Een half jaar geleden hoorde Babette dat Linda Dekker samen met haar man Anton, gespeeld door Joep Sertons, vanuit Meerdijk gaat emigreren naar Bonaire. Binnenkort zijn ze voor het laatst te zien. ,,Ik was niet boos, meer een tikkeltje beledigd eigenlijk”, blikt ze terug in het Omroep MAX-programma De Perstribune op NPO Radio 1.

Vijf voor twaalf

Voor de actrice was het lastig omdat de afgelopen jaren bij de soap niet makkelijk zijn geweest. ,,GTST zit al lang in zwaar weer, de kijkcijfers zijn al heel lang niet goed dus we hebben een aantal jaar achter de rug waarbij we steeds donderpreken kregen van de leiding”, aldus Babette. ,,Het was natuurlijk heel lang vijf voor twaalf omdat het gewoon niet goed ging.”

Daarom werd er veel van de acteurs gevraagd. ,,Veel flexibiliteit en het roer werd steeds omgegooid. Er werden steeds allemaal andere dingen geprobeerd”, legt Babette uit. ,,We hebben toespraken gehad van: jongens, het is nu of nooit, waardoor je constant op scherp staat.”

‘Dat vond ik het pijnlijkst’

Zo werden eerder na een onderzoek onder kijkers jongere acteurs ontslagen. Nu zijn Van Veen en Sertons dus aan de beurt, een keuze die ze zelf nooit gemaakt had. ,,Ik vind mezelf een waardevolle kracht. We houden met z’n allen die boot drijvende, maar ze kieperen jou over de reling omdat ze denken dat ze jou niet nodig hebben. Dat vond ik het pijnlijkst.”

BuzzE

Tags

Babette van VeenGoede Tijden Slechte TijdenGTSTOntslagen

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie