Badkamerplanten zijn dé woontrend van 2019

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Hans Jacobs

Moederdagtip: geef een badkamerplant cadeau!

Kamerplanten staan meestal in huiskamers, maar je vindt ze tegenwoordig ook weer terug in andere ruimtes in huis, zoals de slaapkamer waar ze een goede nachtrust bevorderen. Ook de badkamer is een plek waar je met kamerplanten een heerlijke, rustgevende jungle kunt creëren.

Badkamerplanten

Badkamerplanten houden allemaal van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid, precies de omstandigheden die je een badkamer aantreft! En ze passen perfect in de woontrend waarin ‘de natte cel’ meer is dan een plek om haastig in en uit te hollen maar ruimte wordt om van te genieten voor een goed begin of een ontspannen einde van de dag. Badkamerplanten zijn speciaal geselecteerd om samen te kunnen worden neergezet, voor optimaal rustgevend effect.

Waar komen ze vandaan?

De Tillandsia komt uit Midden- en Zuid-Amerika, de Lepelplant (Spathiphyllum) uit de jungle van Brazilië, Zuid-Amerika en Azië, de vijgenplant Ficus pumila klimt en slingert in het verre oosten, Venushaar (Adiantum) groeit vooral in China. Wat ze gemeen hebben, is dat ze groeien in een omgeving die lijkt op dat van een tropisch regenwoud. En dat lijkt weer veel op het klimaat in de badkamer. Het vocht en de damp die dan achterblijft, biedt ideale omstandigheden voor deze rustgevende planten.

Verzorgingstips

  • Alle badkamerplanten kunnen toe met niet al teveel licht. Is er geen badkamerraam, dan komen ze met kunstlicht een eind.
  • Stoom, nevel, dompelbad – ze vinden het allemaal heerlijk.
  • Elke twee weken een beetje voeding. Bij Tillandsia kun je dat per plantenspuit geven.
  • Worden de modellen iets te wild, dan kun je ze gewoon bij knippen.

Tags

DENDDITJES EN DATJESGROENNATUURPLANTEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck