Baggerprins Harry door Britse media geslacht

Prins Harry uitgekotst door Britse kranten
Door: Jos La Grande
06-01-2023

‘Verzoening? NO WAY! Harry, je hebt je ziel verkocht in ruil voor dollars’. De Britse media maken vandaag gehakt van prins Harry, die in zijn boek Spare wild om zich heenslaat met beschuldigingen en onthullingen. Harry, vijfde in lijn van de troonopvolging, wordt in Groot-Brittannië niet langer nog gepruimd.

De Britse kranten zijn meedogenloos en vol afgrijzen: Harry heeft alle krediet verspeeld. Hij maakt zijn familie zwart, beschadigt zijn vader koning Charles en ook over al zijn privé-besognes, zoals het cocainegebruik of de opmerkingen van zijn vrouw Meghan aan het adres van Kate Middleton dat ze ‘babyhersenen’ zou hebben, wordt intens gewalgd. 

Vuile was naar buiten

Phil Dampier, commentator van The Daily Express, is klaar met Harry. ,,Alles wat Harry laat zien geeft aan dat zijn vader en broer hem niet interesseren. Hij hangt de vuile was buiten in ruil voor grof geld. De situatie kan bijna niet erger worden dan dit, maar toch geloof ik dat de koning zich stil houdt en zijn zoon uitnodigt voor de kroning.”

The Mirror weet dat prins Harry alle grenzen heeft overschreden. ,,Het is voorgoed voorbij”, is de pagina grote kop op de voorpagina. ,,We vergeven het hem nooit”, zeggen bronnen van de krant die dicht bij de koinklijke familie staan. ,,Er is geen weg meer terug voor Harry”, weet een voormalig staflid. 

Crisis in konklijke familie

Volgens The Guardian dompelt Harry zijn familie in een crisis met zijn boek Spare. Ook redacteur Caroline Davies ziet een verzoening niet zitten.

Ook in het Britse leger zijn de opmerkingen van Harry dat hij 25 Talibanstrijders heeft gedood, zo meldt The Sun. Een commandant zegt dat hij daarmee zijn kameraden verraadt. ,,Hij suggereert dat het Britse leger mensen traint die de vijand niet ziet als mensen, en dat ver af van de waarheid.”

Daily Mirror van vanochtend.
Geen verzoening meer mogelijk volgns The Daily Express.

Meer DenD