Band John Coffey roept op tot praten na zelfdoding bekende fan

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Nederlandse band John Coffey heeft zaterdag op Pinkpop hun publiek opgeroepen om vooral met iemand te gaan praten als zij het leven ooit niet meer zien zitten. Zij deden dat naar aanleiding van het zelfverkozen overlijden van een fan, eerder dit jaar. Deze man, Niels, werd in 2015 wereldberoemd nadat hij op Pinkpop een biertje gooide en John Coffey-frontman David Achter de Molen deze al crowdwalkend ving en opdronk.

Gitarist Christoffer van Teijlingen nam zaterdag in de tent van het Limburgse festival het woord om te vertellen over het overlijden. Van Teijlingen vertelde dat de band in april een berichtje kreeg van Niels’ vrouw waarin zij vertelde dat haar man zichzelf van het leven had beroofd. “Het is niet dat wij hier een oplossing voor hebben, maar ik hoop dat als je ooit in zo’n fakking diep dal zit, dat je ergens een partner vindt en praat”, zei Van Teijlingen. “Of stuur ons een bericht, als dat makkelijker is”, vervolgde hij.

De gitarist riep de mensen in de tent vervolgens op “om het leven van Niels te vieren, en het leven van elkaar te vieren”. Hij vroeg het publiek om zich in twee helften te verdelen en in plaats van een op festivals bekende ‘wall of death” een ‘wall of life’ te vormen. Waar rockliefhebbers in een ‘wall of death’ na een teken van de band op elkaar inspringen, werd het nu gevraagd om elkaar te knuffelen. “Er is altijd een uitweg en het leven is beter met jou erin dan zonder. Weet dat”, zei Van Teijlingen. “Hou van elkaar”, besloot hij.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck