Banden tussen Fieldlabs en Radio 538 zeer nauw

538|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het lijkt niet verwonderlijk dat juist 538 het grote Oranjefeest op het Chasséveld in Breda organiseert. De banden tussen Fieldlabs en Radio 538 zijn namelijk zeer nauw.

Fieldlab-programmamanager Pieter Lubberts werkte in het verleden zelf bij Radio 538 als Manager Operations, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de organisatie van evenementen. Kortom, de lijnen zijn kort. Dat meldt de mediasite Spreekbuis.

Het feest is onder vuur komen te liggen omdat er in de samenleving grote weerstand is tegen het bijeenbrengen van 10.000 mensen, terwijl het coronavirus nog volop woedt. De kritiek die 538 krijgt voor het toch willen laten doorgaan van het feest is niet mals. Op social media was afgelopen weekend de hashtag #boycot538 trending.

De Bredase gemeenteraad komt maandagavond bijeen voor een extra vergadering waarin burgemeester Paul Depla tekst en uitleg moet geven over het toelaten van het testevenement 538 Oranjedag op het Chasséveld in het centrum van de stad. De afgelopen dagen ontstond ophef over het grote feest waar 10.000 mensen bij zijn.

Depla zei zondagavond bij Nieuwsuur voor hij beslist of een vergunning wordt gegeven “alle adviezen zorgvuldig te willen afwegen”. “Wij gaan het zorgvuldig wegen en natuurlijk kijken we ook naar de maatschappelijke onrust.” Hij wil de gemeenteraadsvergadering van maandagavond wachten voordat hij een keuze maakt over het wel of niet verlenen van een vergunning voor het evenement.

Het kabinet zegt te willen doorgaan met de Fieldlab-evenementen, ondanks de kritiek op de 538 Oranjedag.

Chirurg

Alle politieke partijen in de stad voelen zich overvallen door het besluit, de lokale horeca was woedend dat zij niet betrokken werden en een petitie tegen het feest vanuit het nabijgelegen Amphia Ziekenhuis, wordt massaal ondertekend. Die is het initiatief van chirurg Rogier Crolla en zijn medewerkers, die namens “verontruste zorgverleners, patiënten op de steeds langer wordende wachtlijsten, hun naasten en anderen” stellen dat “dit ondoordachte pseudo-experiment” moet worden afgeblazen.

Diverse politieke partijen maken zich zorgen over hoe de 10.000 bezoekers op 24 april naar het Fieldlab-evenement komen en over de mogelijke aanzuigende werking op aangrenzende terreinen. Ze willen weten welke maatregelen worden genomen en hoeveel kosten er voor de gemeente met de pilot zijn gemoeid.

Eerder op de zondag zei hij overigens nog achter het testevenement te blijven staan: “Als ik ‘nee’ zeg en een dag later vindt in een Amsterdams stadion Ajax-AZ plaats met 7500 mensen, ook dichtbij een ziekenhuis. Waarom kan dat wel doorgaan en dan een evenement als dit niet? Alleen omdat er een petitie wordt ondertekend?”, zo luidde het in de middag.

538 zegt de ophef te betreuren, maar nog niet het event te willen staken. “Zolang Fieldlab Evenementen en de landelijke overheid achter dit experiment staan, zijn wij vereerd om het op een verantwoorde manier uit te voeren”, aldus een woordvoerder op de site Spreekbuis.

De extra raadsvergadering begint om 20.00 uur.

BuzzE

Tags

BREDAFIELDLABRADIO 538

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck