Barbie: ‘Ik weet niet wanneer ik m’n kinderen weer mag zien’

Sinds vorige week is Samantha de Jong weer terug in Nederland. Zestien weken lang heeft ze in een kliniek in Schotland gezeten en daar gewerkt aan haar psychische problemen en verslavingen. Nu ze terug is kan ze niet wachten haar twee kinderen weer te zien, en toch zal dat moeten.

Jeugdzorg

,,Angelina en Milano heb ik nu vijf maanden niet gezien. Ik weet ook niet wanneer ik ze te zien krijg”, vertelt Samantha in een exclusief interview met weekblad Story. In de kliniek hebben ze de voormalig realityster op het hart gedrukt niet zelf contact te zoeken met haar kinderen, die drie en zes jaar oud zijn. In plaats daarvan gaat alles in overleg met jeugdzorg. ,,Wanneer en hoelang ik Angelina en Milano krijg te zien weet ik niet. Ik ga daar ook niet op aandringen. Ik laat dat aan hen over. Zij hebben een rapport van de psychologen en andere therapeuten gekregen en ik ga ervan uit dat ze de meest verstandige beslissing nemen.” Ook heeft Samantha contact gehad met de gezinsvoogd.

Naomi

Op dit moment wonen de kinderen bij Michael en zijn nieuwe vriendin Naomi. ,,Ik ben ze dankbaar dat ze voor mijn kids hebben gezorgd in een tijd dat ik het niet kon. Naomi en ik zijn niet de beste vriendinnen, maar ze zorgt voor mijn kids en beschouwt ze als haar eigen kinderen. Dat kan niet iedereen.” Samantha hoopt dat ze binnenkort haar kinderen weer kan zien, en dat ze samen met Michael co-ouderschap krijgt.